BIOGRAFIE

Loose Magic gaat door het leven met de naam Roel Ringoet.

Het begon met een goocheldoos

Lou gaat door het leven met de naam Roel Ringoet. De eerst magische prikkels heeft hij opgeraapt via zijn nonkel op 12 jarige leeftijd. Op een familiefeest zag hij zijn nonkel een grote show verzorgen en de hele zaal met verstomming slaan. Hierna begon hij zelf te experimenteren met een goocheldoos, die hij gekregen had voor zijn verjaardag. Zijn ouders waren dan ook het publiek, die het eerste mini optrede mochten aanschouwen.

Sinds die dag werd alles wat met goochelen te maken had, opgenomen op cassette en uitvoerig bestudeerd. Deze jongen werd ouder en andere interesses hebben het goochelen even naar de achtergrond verdreven. Oude liefde roest niet en op een dag zag hij een vriend een goocheltruc uitvoeren die hij niet kon achterhalen. Hierbij kwamen oude prikkels terug naar boven en na bestuderen van boeken kon hij het wonder toch achterhalen.

Daarna is hij niet meer gestopt met zich te verdiepen in raadsels, magie en illusies. Tijdens het tonen van zijn kunsten op een avondmarkt kwam hij een oude bekende tegen. Deze topgoochelaar heeft hem op sleeptouw genomen en hem geïntroduceerd in zijn goochelclub, de “Lucky Ring”.

Volg Loose Magic op social media